Na de brute moord op advocaat Derk Wiersum heeft de regering extra geld uitgetrokken voor de bestrijding van de georganiseerde misdaad. Andere Tijden keert terug naar de jaren 70 en 80, wanneer de politie begint te infiltreren in deze criminele wereld.

Het is een wereld waarin steeds meer liquidaties plaatsvinden. Het zijn ook de hoogtijdagen van Klaas Bruinsma. De Amsterdamse politiecommissaris Kees Sietsma kijkt in Canada af hoe je je als agent kunt transformeren tot geïnteresseerde drugsverkoper en blikt daarop terug. Oud-politieagenten vertellen aan presentator Astrid Sy over het gevaar en de stress die het undercoverwerk met zich meebrengt.
Met o.a oud-politiecommissaris Kees Sietsma, Klaas Langendoen, de oud-chef van de Criminele Inlichtingen Dienst(CID), Dick Steffens, een van de eerste pseudokopers, en Rob Meerman, de eerste commandant van een in 1985 opgericht infiltratieteam van de Politie Amsterdam.

Bekijk de aflevering via onderstaande link.

https://anderetijden.nl/programma/1/Andere-Tijden/aflevering/823/De-vrije-jongens-van-de-politie

Bronvermelding: Andere Tijden