Namaakbestrijding

Interludium is al vele jaren betrokken bij de mondiale opsporing van namaakproducten (namaakbestrijding / counterfeit).

Bent u verantwoordelijk voor de namaakbestrijding bij merk- of licentiehouders of advocatenkantoren?

Wij waren in staat meer dan 1.000.000 namaak sneakers uit de markt te halen. In samenwerking met autoriteiten, deurwaarders, advocatenkantoren en merkhouders werd beslag gelegd in warenhuizen en grote opslagplaatsen. Door ons toedoen zijn na maandenlang onderzoek fabrieken in China en Turkije opgerold.

Interludium heeft hiermee een uitstekende en ongeëvenaarde reputatie in de bestrijding van namaak opgebouwd. Van merken als Converse, Björn Borg, Chanel, Dior, Babolat, Hewlett-Packard alsmede onderdelen voor auto’s en hoofdtelefoons als Beats By Dr. Dre wisten we substantiële hoeveelheden op te sporen en in beslag te nemen.

Wat we echter constateren is dat de bestrijding van fraude en namaak naar onze mening te traditioneel is geworden in de huidige tijd.

Tactieken als ‘fake’ handelaren sites, undercover acties, testaankopen en overige manieren van informatie vergaring waren lange tijd voldoende en effectief. Inmiddels stellen we vast dat ook de ‘tegenpartijen’ kennis en inzicht van de beproefde tactieken hebben gekregen en daarop anticiperen. Buitenstaanders worden niet vertrouwd. Een partij in pakhuis of magazijn controleren wordt alleen toegestaan bij aanbetaling van grote bedragen vooraf. Maar er zijn veel meer voorbeelden.

“Bijkomend probleem is dat de autoriteiten vaak weinig prioriteit lijken te geven aan namaakbestrijding.”

Reden voor ons om naar nieuwe manieren van onderzoek uit te zien. Het lanceren van nieuwe tegenmaatregelen kon daarom niet uitblijven:

Complete financial investigation (worldwide tracing bank accounts, account transfers between distributors, suppliers, manufacturers, tracing real estate, tracing Chamber of Commerce registrations etc. )

Tracing of locations by means of “tracking” cell phones

Tracking of communications and getting behind hidden websites

Investigated shelf and dormant companies where monies are moved through

Providing Full background reports on key individuals to support criminal prosecution

Credit card tracing and transactions by means of these cards

Raak de crimineel in zijn financiën is waarschijnlijk het belangrijkst en meest effectieve antwoord!

Interludium FII is uniek in zijn dienstverlening op het gebied van financiële onderzoeken. Via onze buitenlandse ‘Intelligence’ vestigingen zijn wij bij een vermoeden van fraude in staat om wereldwijd 85 tot 100% van alle bankrekeningen en tegoeden daarop te traceren alsmede transacties die op rekeningen hebben plaatsgevonden, vast te stellen. Nog meer mogelijkheden vindt u op de Homepage.

Uiteraard worden deze onderzoeken uitgevoerd met in achtneming van de geldende wetgeving. Onze rapporten zijn dan ook transparant en volledig te gebruiken in juridische procedures.

Natuurlijk zullen we onze oude en beproefde technieken en tactieken niet verloochenen. Maar we zijn hiermee in staat een beduidend completer en efficiënter onderzoek uit te voeren. Stilstand is immers achteruitgang! Zeker op het gebied van fraude en namaakbestrijding.

Niet onbelangrijk zijn de stijgende onderzoekskosten.
We zijn van mening dat door onze nieuwe en innoverende onderzoeksmethodes, in vergelijk met de “traditionele” wijze van opsporen, een substantiële besparing aan uren en overige kosten is te realiseren.
Een kostenreductie van 30 tot 50% is niet ondenkbaar.

Dit is een nieuwe, enerverende en vooruitstrevende manier van denken op het gebied van onderzoek en opsporing. Inzake de namaakbestrijding is het ongelooflijk doeltreffend. Hoewel we met deze dienstverlening zonder meer uniek zijn in het veld van namaakbestrijding, verlenen we deze financiële service reeds jaren succesvol aan onder andere advocaten- en notariskantoren, verzekeraars, incasso instellingen, investeerders en diverse overheden.

Neem contact op voor de mogelijkheden

Voor meer informatie over de mogelijkheden zijn wij te bereiken via de telefoon, mail of ons contactformulier.

Contactformulier

Interludium
Netherlands

Interludium
Germany

Interludium
United Kingdom

Interludium
Greece